Ogräs tar grillkvällen till nya höjder

Foto: Carlsberg Sverige.

Inför grillsäsongen slår ölvarumärket Falcon ett slag för trädgårdens ärkefiende ogräset, med initiativet ”Gräsligt gott”. Tillsammans med komikern och kocken Nisse Hallberg, har Falcon tagit fram en unik meny av ogräsrecept som ska inspirera svenskarna att skapa grillmagi med hjälp av ogräs.

Varje år fylls vårt naturliga skafferi på med hundratals ätbara växter, redo att plockas, tillagas och avnjutas. Där finns alla de svampar och bär som den svenska naturen har att erbjuda, men också växterna många föraktar: Ogräset. Oinbjudna gäster i rabatter, mellan stenplattor eller runt husknuten. Bland ogräsen finns flera växter som kan förhöja en sås, en sallad, en matolja eller en skål med snacks. Helt enkelt perfekta tillbehör till sommarens grillning. Därför lanserar Falcon Alkoholfri nu initiativet ”Gräsligt gott”, som går ut på att använda ogräs till grillningen.

För att visa hur ogräset kan ta grillkvällen till nya höjder har Falcon tagit hjälp av poddaren, komikern och före detta kocken Nisse Hallberg, som tagit fram sina bästa recept på grilltillbehör som tillagas med några av våra vanligaste ogräs. 

Recepten som Nisse Hallbergs har lyckats trolla fram från ogräs är:
Blomsterbearnaise, Nässelchips med svampsalt, Marinad av ramslöksolja, Vildlöksrubb & Sallad på primörgrönt med ramslöksdressing.

Alla recepten finns på falcon.se/grasligtgott

Kommentera